Skip to main content

Des del jardí de l’Edèn fins a la torre de Babel, des de la destrucció de Sodoma fins a l’èxode d’Egipte, abans d’actuar, Déu sempre ha investigat. Ara, abans del seu retorn, Jesús investiga les vides de tots els qui hauran viscut alguna vegada, i en revela les eleccions que els menen a la salvació o a la destrucció. Déu vol que quedi ben clar per a l’univers expectant que ningú rebrà un destí que no hagi triat.

Els rituals del santuari hebreu antic només eren un reflex de l’obra de Crist dalt del cel. Cada ofrena preanunciava el sacrifici últim de Jesús. Ara Crist, el nostre summe sacerdot veritable, ofereix els mèrits del seu sacrifici a tots els qui acceptin la seva gràcia. Atès que ell va passar per totes i cadascuna de les temptacions que nosaltres enfrontem, podem confiar que entén les nostres lluites i ens dóna forces quan ens cal ajuda. Jesús és el nostre mitjancer, qui ens perdona els pecats i restaura la relació amb Déu perduda a causa del pecat. El primer pacte ens condemnava a la mort, però Jesús és el mitjancer d’un pacte nou, el sacrifici del qual ens ha alliberat.

El no res inconscient que és la mort ens separa de Déu i dels qui hem perdut. Només Déu té mortalitat intrínseca, però el do gratuït de la salvació és la vida eterna. Esperem amb ànsia la segona vinguda de Crist. Aleshores Jesús ressuscitarà els salvats de la mort per tal que puguin viure per sempre.

Els primers mil anys després del retorn de Crist seran, al cel, un temps de reconciliació i renovació. Tindrem la capacitat d’investigar les vides dels qui s’hauran perdut i investigarem com les seves eleccions els van dur a la salvació o a la destrucció. Al planeta no hi haurà cap ésser humà; només hi seran Satanàs i els seus àngels, exiliats i sense ningú a qui enganyar o destruir.

Després de mil anys, Déu i els salvats tornaran del cel a la terra amb la ciutat celestial, la Nova Jerusalem. Déu ressuscitarà els malvats morts per tal que puguin ser testimonis de la fase final del judici de Déu. Cada persona s’enfrontarà al registre de la seva vida i tothom veurà la veritable justícia i equitat de Déu. Llavors Déu destruirà per sempre el pecat i els pecadors.

Quan Déu torni a crear aquest planeta, finalment, l’amor, el goig i l’harmonia seran restaurats a l’univers. El temor, el sofriment i la mort només seran un record. Coneixerem Déu cara a cara i serem lliures per a crear i explorar eternament.

El ministeri de Crist al Santuari celestial

El sacrifici últim de Crist ens dóna la confiança d’apropar-nos a Déu, sabent que som perdonats. Ara Jesús està repassant la nostra vida abans del seu retorn, perquè no hi hagi dubtes que els seus judicis són pronunciats en amor.

Més detalls

La segona vinguda de Crist

Esperem amb ànsies el retorn promès de Crist, quan ell ressuscitarà als seus fills salvats i els portarà a cel. Tot i que no podem saber amb exactitud quan tornarà, podem viure amb l’alegria d’aquesta expectativa.

Més detalls

La mort i la resurrecció

El no-res inconscient que és la mort ens separa de el Déu de la vida, però la derrota de Crist sobre la mort vol dir que els salvats poden esperar la resurrecció i la vida eterna.

Més detalls

El mil·leni i la fi del pecat

Mentre els salvats es reconnecten amb Déu, Satanàs i els seus seguidors estan atrapats en aquest planeta. Després de mil anys, Déu ressuscitarà als perduts per al judici final, abans de destruir el pecat i els pecadors.

Més detalls

La Terra nova

Déu recrearà el nostre món una vegada tacat pel pecat, i viurà amb nosaltres per sempre. Podrem aconseguir finalment el nostre veritable potencial, vivint en l’amor i el goig per al qual Déu ens ha creat.

Més detalls
Església Adventista del Setè Dia